q MetaSundhed - Helle Pihl

MetaSundhed

Metasundhed - hjælp til at forstå kroppens 'smertelige' sprog

MetaSundhed bygger på opfattelsen af, at der er en sammenhæng mellem de fysiske sygdomme og vores psyke og tanker. Forløses det/de bagvedliggende psykiske tema(er), bliver din fysiske sygdom lindret eller ligefrem helbredt. Læs mere ”Anbefales/ Personligt ansvar”
Via en kropsanalyse, dvs. en analyse af kroppens organers fysiske, følelsesmæssige og psykiske tilstand, hjælper terapeuten med at finde frem til, hvad det er for et psykisk tema, der ligger til grund for et ubehag eller en skavank.

Terapeuten spørger ind til kroppens tilstand og derved sporer man sig ind på problemet – hvornår er det opstået, hvad er der sket i dit liv? Der er overordnede psykisk temaer bag de forskellige fysiske symptomer og sygdomme som fx mave-tarm problemer, ondt i knæet eller ryggen, hudproblemer, brystproblemer, prostataproblemer, væske ophobning, astma og allergi, øje problematikker, etc.

MetaSundhed

Traumet starter med et konfliktchok, og når den fysiske sygdom eller lidelse sætter ind et sted i kroppen, er kroppen i gang med en helbredelsesproces.
MetaSundhed inddeler et sygdomsforløb i en kold og en varm fase. Nogen sygdomme kan ses, som kroppens egen ’positiv’ reaktion af kroppens evne til at forsøge at helbrede sig selv. Og her kan kroppen fra tid til anden have brug for hjælp til at heale helt op.

MetaSundhed bliver også i andre sammenhænge kaldt for Meta-medicin og Meta-metoden. I mit terapeutiske klinikarbejde bruger jeg også benævnelsen en Meta-analyse.

Baggrunden for MetaSundhed

Meta-metoden blev oprindeligt ”opdaget” ved et tilfælde af den tyske læge Ryke Hamer tilbage i . Han mente, at enhver sygdom stammer fra et psykisk chok hos patienten. Dette chok forplanter sig i dele af hjernen.

Hjernen er groft sagt opdelt i 4 områder, og hvert af disse områder har sammenhæng til kroppens organer. Lidelsen starter allerede i chokfasen, og når den fysiske sygdom eller lidelse sætter ind et sted i kroppen, er kroppen i gang med en helbredelsesproces. Sygdommen ses altså som en positiv reaktion af kroppens evne til at helbrede sig selv.

Meta-metoden inddeler et sygdomsforløb i en kold og en varm fase. Den fysiske sygdom vil udfolde sig i den varme fase.

Den Kolde Fase

1) En normal livsaktivitet; du er aktiv om dagen og sover, passiv, om natten.

2) Du gennemlever en pludselig og voldsom fysisk og/eller psykisk hændelse, et chok. Det er en situation, som er uventet og dramatisk for dit normale liv.

3) I konfliktfasen (den kolde fase) kan du ikke finde en løsning på konflikten. Din krop reagerer med symptomer som koldsved, søvnproblemer, belastet åndedræt mv. Adrenalinen raser indeni.

4) Du finder lindring, chokket lægger sig, og der viser sig en måde at komme videre i livet. Det kan ske af sig selv – eller ved hjælp af en dygtig terapeut, der hjælper dig med at bearbejde og løsne din indre konflikt.

Den Varme Fase

5) I helbredelsesfasen (varmefasen) falder din krop og dit nervesystem til ro.

6) Der kan komme flash backs, hvor du kan opleve det som om konflikten er tilbage. Det er ”de sidste krampetrækninger” og kaldes også Helbredelseskrisen.

7) Helbredelsesfasen sætter for alvor ind. Du fyldes af energi og indre varm og ro. Kroppen frigiver den energi, der blev ophobet ved chokket, og nyrerne udskiller mere urin end ellers.

8) Sygdomsprocessen er fuldendt, og sundheden er genskabt.

9) Efter dette forløb oplever du en ny indsigt og en optimeret bevidsthed. Du har igen en normal aktivitet om dagen og søvn om natten.

Hvordan foregår det?

For at komme gennem en sygdomsproces er det essentielt, at du selv tager ansvar for din heling. Du er ikke selv skyld i din sygdom, men helbredelsen ligger i erkendelsen af at du har en aktiv rolle. Det er ikke altid nemt at selv at se sammenhængen, men med den rette viden og holistisk syn på kroppen som helhed, er det muligt at klarlægge det bagvedliggende tema.

Når du kommer hos mig, vil jeg hjælp via en Meta-analyse af dine umiddelbare symptomer, og derved klarlægge traumet og årsagen til ubalancen. Terapiplanen kan kombinere tankefeltsterapi (TFT/EFT), traumehealing og andre holistiske teknikker, som vil hjælpe din krop på vej mod lindring.

Hvad kan MetaSundhed afhjælpe?

MetaSundhed er en måde at se kroppen som en intelligent helhed, der forsøger at hele et fysisk-, følelsesmæssigt eller psykisk traume. Kroppen har på denne måde sit eget sprog, som den udtrykker gennem forskellige sygdomme og ubalancer. Og bliver følelserne undertrykt tilstrækkeligt, begynder kroppen at ”råbe” om hjælp! Gennem en analyse kan jeg hjælpe jeg dig til at forstå din krop og sætte fokus på sammenhængen, så vi kan lægge en plan til en Bedre Livskvalitet.

Ring eller skriv gerne for en uforpligtende samtale

De ovennævnte ubehag er kun et udsnit af hvad, jeg som psykoterapeut arbejder med i min klinik. Det, jeg overordnet gør i mit arbejde, er at hjælpe dig med at se bagom de fysiske skavanker og finde årsagen/den psykiske problematik til det, der påvirker negativt, for derefter af at opløse konfliktchokket/ blokeringen med en af de fantastiske healings-teknikker, jeg arbejder med.

Når du er klar, så kontakt mig på 61 69 57 77. Jeg står klar til at hjælpe dig med netop din problematik. Døjer du med udfordringer, der ikke lige står her ovenfor, så ring eller skriv endelig. Du kan få en uforpligtende samtale og herefter evt. booke en tid og begynde din Vej til en Bedre Livskvalitet.